Joulu lähestyy ja pikkujouluilut ovat täydessä vauhdissaan!
Pikkujoulu innosti tämänkin bloggaajan pohtimaan hieman tarjottavia, Halusin
tehdä sekä suolaista että makeaa ja niinpä syntyivätkin
kalkkuna-pekoni-homejuustopiiras sekä luumukanelijuustokakku, jonka
innoittajana toimivat kaupasta käsiini osuneet Valion luumukanelirahkat. Pakko
sanoa, että kummastakin ”kokeilevan keittiöni” tarjottavasta tuli ihan todella
herkullisia!
Pitemmittä puheitta resepteihin!
Kalkkuna-pekoni-homejuustopiiras
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä piirakkataikina, suolainen
1 pkt pekonia
200g kalkkunaleikkelettä
1 makea suippopaprika
4 säilykepersikan puolikasta
200g paprika-chili tuorejuustoa
2dl ruokakermaa
2 munaa
oman maun mukaan homejuustoa, itse laitoin n, 50g
Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille. Vuokaa ei tarvitse voidella.
Paista pekonit pannulla, jäähdytä ja leikkaa pieniksi
palasiksi. Leikkaa paprika ja kalkkunaleikkeleet pieniksi ja paista niitä
kevyesti öljyssä, kunnes paprikat ovat pehmenneet. Kuutioi persikan puolikkaat.
Levitä pohjan päälle pekonisilppu, kalkkunan- ja paprikan
palaset sekä persikkakuutiot. Sekoita keskenään kerma, tuorejuusto ja munat ja
kaada vuokaan. Murustele päälle homejuustoa oman makusi mukaan ja paista piirakkaa 200 asteessa
puolisen tuntia. Anna jäähtyä ja tarjoile.
Luumukanelijuustokakku
1 pkt Myllyn Paras laktoositonta piparitaikinaa (500g)
100g voita
1 tl kanelia
2 prk (400g)Valio luumukanelirahkaa
4 dl vispikermaa
1 prk (300g) luumumarmeladia
½- 1tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria
1dl sokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl glögiä
Kauli sulanut piparitaikina ja paista pipareiksi. Muodolla
ei ole väliä, sillä suurin osa päätyy keksimurskaksi. Paista piparit 200
asteessa 6-8 min ja anna jäähtyä. Murskaa 200g pipareita ja sulata 100g voita.
Sekoita voisula, keksimurska ja 1 tl kanelia keskenään ja painele
leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita täytteen valmistamisen ajaksi
jääkaappiin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen noin kymmeneksi
minuutiksi likoamaan. Vispaa kerma omassa kulhossaan vaahdoksi. Sekoita
toisessa kulhossa keskenään rahka, luumumarmeladi, kaneli, sokeri ja
vaniljasokeri. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja sulata joukkoon lionneet liivatteet.
Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon koko ajan vatkaimella
vatkaten. Vatkaa joukkoon huolellisesti vaahdotettu kerma ja kaada seos pohjan
päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla, itsellä valkosuklaarouhetta koristeena, mutta
myös glögikiille tai pekaanipähkinät ovat toimivia koristeita tälle kakulle.
Oikein makoisaa pikkujoulua kaikille ja ihanaa joulun
odotusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti