sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Pikkujouluja :)

Joulu lähestyy ja pikkujouluilut ovat täydessä vauhdissaan! Pikkujoulu innosti tämänkin bloggaajan pohtimaan hieman tarjottavia, Halusin tehdä sekä suolaista että makeaa ja niinpä syntyivätkin kalkkuna-pekoni-homejuustopiiras sekä luumukanelijuustokakku, jonka innoittajana toimivat kaupasta käsiini osuneet Valion luumukanelirahkat. Pakko sanoa, että kummastakin ”kokeilevan keittiöni” tarjottavasta tuli ihan todella herkullisia!
Pitemmittä puheitta resepteihin!

Kalkkuna-pekoni-homejuustopiiras

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä piirakkataikina, suolainen

1 pkt pekonia
200g kalkkunaleikkelettä
1 makea suippopaprika
4 säilykepersikan puolikasta
200g paprika-chili tuorejuustoa
2dl ruokakermaa
2 munaa
oman maun mukaan homejuustoa, itse laitoin n, 50g

Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse voidella.
Paista pekonit pannulla, jäähdytä ja leikkaa pieniksi palasiksi. Leikkaa paprika ja kalkkunaleikkeleet pieniksi ja paista niitä kevyesti öljyssä, kunnes paprikat ovat pehmenneet. Kuutioi persikan puolikkaat.
Levitä pohjan päälle pekonisilppu, kalkkunan- ja paprikan palaset sekä persikkakuutiot. Sekoita keskenään kerma, tuorejuusto ja munat ja kaada vuokaan. Murustele päälle homejuustoa oman makusi  mukaan ja paista piirakkaa 200 asteessa puolisen tuntia. Anna jäähtyä ja tarjoile.



Luumukanelijuustokakku

1 pkt Myllyn Paras laktoositonta piparitaikinaa (500g)
100g voita
1 tl kanelia

2 prk (400g)Valio luumukanelirahkaa
4 dl vispikermaa
1 prk (300g) luumumarmeladia
½- 1tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria
1dl sokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl glögiä

Kauli sulanut piparitaikina ja paista pipareiksi. Muodolla ei ole väliä, sillä suurin osa päätyy keksimurskaksi. Paista piparit 200 asteessa 6-8 min ja anna jäähtyä. Murskaa 200g pipareita ja sulata 100g voita. Sekoita voisula, keksimurska ja 1 tl kanelia keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi likoamaan. Vispaa kerma omassa kulhossaan vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään rahka, luumumarmeladi, kaneli, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja sulata joukkoon lionneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon koko ajan vatkaimella vatkaten. Vatkaa joukkoon huolellisesti vaahdotettu kerma ja kaada seos pohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla, itsellä valkosuklaarouhetta koristeena, mutta myös glögikiille tai pekaanipähkinät ovat toimivia koristeita tälle kakulle.




Oikein makoisaa pikkujoulua kaikille ja ihanaa joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti