sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Palmusunnuntain leipomisvimma...

Palmusunnuntai.
Yövuoron jälkeinen päivä. Kolme tuntia unta ja siitä se yövuoron jälkeinen energia sitten lähti. Teki mieli leipoa, ja töissä olinkin tulostanut muutaman ohjeen kotiin viemiseksi.
Näistä tekoon pääsivät Kinderpiirakka ja porkkanakakku.
Kinderpiirakan tein paljolti muuten ohjeen mukaisesti, mutta päälle tuli pelkkää maitosuklaata ja raidoitettua valkosuklaata. Maistuu muuten oikeasti aika paljon Kinderiltä :)



Porkkanakakun tein, koska olimme lasten kanssa menossa mummolaan virpomaan myöhemmin illalla ja halusin viemisiksi viedä kakkua. Porkkanakakun ohje seuraa tässä:

3 munaa
3dl sokeria
1tl soodaa
1,5tl leivinjauhetta
2,5 tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria
3,5-4dl jauhoja
1,5 dl sulaa voita
4dl porkkanaraastetta.

Kuorrutus ja täyte:
100g pehmeää voita
200g sulatejuustoa
400g tomusokeria
5 tl vaniljasokeria

Raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää sitten porkkanaraaste ja sula voi. Kaada leivinpaperoituun ja voideltuun irtopohjavuokaan(omani 26cm) ja kypsennä 200C n.35-40min. Loppuvaiheessa pinta kannattaa suojata foliolla, ettei tummu liikaa. Kokeile kypsyys tikulla.

Kakun jäähdyttyä, halkaise se. Sekoita kuorrutteen ainesosat keskenään ja laita n. 1/3 kakun väliin. Valele loppu kakku lopulla kuorrutteella. Päälle voi laittaa pähkinärouhetta tms.
Itse päädyin koristelemaan kakun sokerimassasta tekemilläni porkkanoilla sekä tekemään suklaasta kakkuun pääsiäisteemaan sopivan pajunkissaköynnöksen.




Illan päätteeksi kaivoimme pakkasesta aiemmin tehdyn pulled porkin. Pulled pork oli valmistettu viskicolakastikkeeseen(on muuten aivan sairaan hyvää!). Teimme marinoituja punasipulia sekä paprikachilimajoneesia ja iltapalaksi olikin sitten täytettyä patonkia. Olipa aika hyvä vastapaino kaikelle päivän makealle ;)




1 kommentti: