sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Halloween – mikä ihana syy tehdä hieman erilaisia leivonnaisia!

Halloween-aiheinen postaus saapui tehtäväksi Myllyn Parhaalta. Kirjoitan heille nykyään kerran kuukaudessa blogia ja nämä olivat lokakuun aiheena.


Pohdinnassa olikin vain, että mitä sitä tällä kertaa tekisi. Päädyinkin sitten tekemään kissamuffinsseja, hammaskeksejä, kärpässienisalaatin sekä hämähäkkipiirakan silmämunilla höystettynä!
Pitemmittä puheitta, ohjeiden maailmaan.


Lakritsimuffinssit
150 g pehmeää voita
1,25 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl lakritsikastiketta
1 dl kermaviiliä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti taikinaan vuorotellen lakritsikastikkeen ja kermaviilin kanssa. Jaa muffinssivuokiin, noin 2/3 vuoasta täyttäen ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia hieman uunin tehokkuudesta riippuen. Sisus jää ihanan kosteaksi lakritsikastikkeen ansiosta!
Muffinssien jäähdyttyä, tee niihin kuorrute.
Kuorrutteena voi käyttää kaulittua mustaa sokerimassaa, hopeatoffeeta tai sitten mustaksi värjättyä tomusokerivesikuorrutetta, kuten minä tässä tapauksessa. Tomusokerikuorruteeseen lisätään mustaa väriä ja vettä, kunnes saadaan aikaan toivotun värinen ja koostumukseltaan muffinssin päälle hyvin levittyvä kuorrute. Jos nestettä tulee liikaa, laitetaan lisää tomusokeria.
Kissa sai silmikseen, hampaikseen ja nenäkseen värikkäät pääsiäiskarkit, viikset muotoutuivat lakritsista ja korvat salmiakkikarkeista. Mielikuvitus vain valloilleen koristelussa! Vanhempi poikani toimi apurina muffinssien koristelussa, joten niistä tuli lapsen haluaman näköisiäkin!

Toiset muffinssit saivat päälleen yksinkertaisen, oranssilla väriaineella värjätyn vaahdon:

2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Oranssia väriä, itse käytin nestemäistä
Vaahdota kerma ja lisää siihen muut aineet. Levitä tai pursota muffinssien päälle. Laitoin vielä muutaman vaahtokarkin ja Halloween-aiheisen koristelipun muffiniin.

Suklaiset hammaskeksit
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Minivaahtokarkkeja
Tomusokerivesikuorrutetta
Pyörittele sulaneesta taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja, litistä ne leivinpaperia vasten pellille ja paista uunissa 180 asteessa seitsemän minuuttia. Levitä jäähtyneille kekseille sokerikuorrutetta ja liimaa vaahtokarkit reunoille koko keksin ympärille. Laita sokerivesikuorrutetta vielä vaahtokarkkien yläosaan ja liimaa toinen keksi niiden päälle. Hammaskeksi on valmis ja laittoi ainakin pienten lasten hymyn huulille!




Hämähäkki-silmämunapiirakka
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
1 pkt pekonia
1/2 sipuli
250 g kinkkusuikaleita/ylikypsää kinkkua palasina
1 pkt yrttituorejuustoa
1 dl kermaviiliä
1 ruokakerma
3 munaa
1/2 -1 tl suolaa
1 tl paprikajauhettaRipaus valkopippuria
Paprikasuikaleita
Minimozzarellapalloja
Oliiveja

Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan/irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pannulla voissa/öljyssä silputtu pekoni ja sipuli ja lopussa laita hetkeksi pannulle myös kinkut. Levitä seos pohjan päälle. Sekoita keskenään tuorejuusto, munat, kerma, kermaviili, suola, paprikajauhe ja valkopippuri, Kaada kinkku-pekoni-sipuliseoksen päälle. Laita uuniin 200 asteeseen. Leikkaa sillä välin paprikaa suikaleiksi ja oliiveja hämähäkin jaloiksi. Kun piirakka on hieman hyytynyt, ollut siis uunissa noin 10 minuuttia, ota se pois ja asettele paprikasuikaleet piirakan päälle madoiksi. Laita kokonaisia oliiveja hämähäkin vartaloiksi ja oliiveista leikatut jalat vartalon ympärille. Laita vielä n. 15-20 minuutiksi uuniin. Kun täyte on lähes hyytynyt, laita piirakan päälle muutama minimozzarella ja niiden päälle pienet oliivin palat silmiksi. Laita vielä uuniin muutamaksi minuutiksi, siten ettei mozzarellat sula kuitenkaan liikaa. Jäähdytä piirakka hyvin ennen tarjoilua. Jäähdyttyään silmämunien valkuaiset alkavat hieman kellertää, eivätkä erotu enää aivan yhtä hyvin kuin juuri uunista tulleena.



Kärpässienisalaatti
MinimozzarellapallojaKirsikkatomaatteja
Salaattia
Kurkkua
Myllyn Paras Spagettia


Keitä pieni määrä spagettia ohjeen mukaan. Revi salaatti tarjoiluvadille, leikkaa kurkut palasiksi ja laita ne sekä suurin osa tomaateista salaattipedille. Leikkaa muutama tomaatti puoliksi ja koverra niiden sisältö pois ja asettele hatuiksi muutamalle minimozzarellalle. Revi 1-2 minimozzarellapalloa kärpässienten pilkuiksi ja laita tomaattihattujen päälle. Tahmainen mozzarella tarttuu hyvin tomaatteihin. Asettele kärpässienet salaatin joukkoon. Levitä loput minimozzarellapallot salaattipedille. Laita kypsyneitä, jäähtyneitä spagetteja madoiksi salaattiin. Valmis!

1 kommentti:

  1. Toi oli kiva idea toi kärpässienisalaatti ;)! Olix noi hyviä (teetkö toistenkin) noita kissamuffinsseja? Maku kiinnostaa...

    VastaaPoista