tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kinuskijuustokakku

Mietiskelin eräänä päivänä, millaisen juustokakkureseptin haluaisin kehitellä. JA sitten se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta! Kinuskijuustokakku! Mieheni rakastaa kinuskia, joten reseptin omistin hänelle. Kakku oli sinänsä yksinkertainen, ja mikäli käyttäisi kaupan kinuskikastiketta, saisi siitä vielä helpomman. Itse päätin tehdä kinuskin itse.

Ensin keitin kinuskin, sekä täytteeseen että kiilteeseen.
4dl vispikermaa
2dl fariinisokeria
2dl tavallista sokeria.

Keittelin hiljalleen vartin verran kattilassa ja annoin saeta. Kastikehan sakenee jäähtyessään.

Pohjaa varten murskasin 200g piparkakkuja ja sekoitin siihen 80g sulatettua voita. Keksimurskan painelin irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

4 liivatelehteä
2dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kinuskikastiketta
1/2 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma ja lisää siihen keskenään sekoitetut tuorejuusto ja kinuskikastike. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen vatkaten samalla sähkövatkaimella. Anna hyytyä mielellään kolmisen tuntia ennen kiilteen lisäämistä.

Kiille
Reilu 2dl kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Kuumenna tilkka vettä, sulata siihen liivatteet ja sekoita kinuskiin. Kaada lusikan kautta kakun päälle. Anna hyytyä ainakin tunti.

Päälle viipaloin päärynää koristeeksi. Ei kaunein koristelu, mutta sopi hyvin kinuskin kanssa. Kakku oli tosi makea, joten pienikin pala riitti. Hyvältä kyllä maistui :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti