tiistai 26. toukokuuta 2015

Suolaista, makeaa ja erilaista!

Tällä kertaa vuorossa olivat suolaisista leivonnaisista keikautettu lohivoileipäkakku, makeista mansikkaherkkis (kestosuosikin roolissa!) ja erilaisista Key lime piet .
Leivonnaiset tulivat vihkimisen jälkeiseen kahvitukseen.



Lohivoileipäkakku toteutettiin varsin suurilta osin reseptin mukaisesti, osaa raaka-aineista hieman lisäilin saadakseni suuremman kakun ja omana juttunani lisäsin puoleen väliin lohikakkua leipäkerroksen. Se tekee kakusta enemmän voilepäkakkumaisen ja tuo hieman "purutuntumaa" lisää tähän.












Mansikkavalkosuklaajuustokakku sai tällä kertaa teeman mukaisesti sydämen muotoisista karkeista tehdyn sydänkoristeen sekä valkosuklaarouhetta. Olisin halunnut pieniä punaisia mansikkarakeita tähän, mutta ihan hempeiltähän nuokin karkit tässä näyttävät.
























Ja sitten ne erilaiset! Inkiväärihunaja teki näistä jännän, mutta herkullisen makuisia! Inkivääri toi näihin sopivasti twistiä, jotain erilaista perinteisen key lime pien makuun. Tein ohjeesta puolitoistakertaisen, mutta laitoin inkiväärihunajaa vain sen yhden annoksen määrän, eli desilitran ja puoli desiä tavallista hunajaa. Siltikään inkiväärin maku ei jäänyt peittoon. Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti