Koska aivan sopivaa ohjetta ei netistä löytynyt, oli hyvä kehitellä oma resepti omaan makuun.
Tässä jokin aika sitten tuli myös solmittua eräänlainen yhteistyösopimus Myllyn Parhaan kanssa, joten tämä postaus onkin ensimmäinen heidän kanssaan yhteistyössä tehty postaus!
Kunhan tässä vielä hieman edetään, voin kertoa teille tulevaisuudenkin yhteistöistä. Ainakin luvassa on lisää leivontaohjeita yhteistuumin toteutettuna.
Mutta, asiaan, eli:
Kesäkurpitsalasagne.
700-800g kesäkurpitsaa, jotka viipaloidaan pitkittäin n. 1/2cm paksuisiksi, asetetaan talouspaperien päälle, ripotellaan niille suolaa ja "itketetään" n. 15 minuuttia.
Sillä välin paistetaan
1 sipuli kuutioituna
400-500g jauhelihaa
Joukkoon laitoin niiden kypsyttyä
2 valkosipulin kynttä
500g paseerattua tomaattia
ripauksen mustapippuria
suolaa n. 1/2-1 tl
sokeria n. 1/2-1 tl
Jauhelihakastikkeen hautuessa n. 15min, tein valkokastikkeen. Tai juustokastike siitä lähinnä tuli!
Ensin kattilan pohjalle sulatetaan
3 rkl voita, jonka joukkoon
3rkl vehnäjauhoja
Hetki annetaan paistua, siis ihan tosiaan pieni hetki, ja sitten joukkoon
4-5dl maitoa kahdessa erässä laitettuna ja koko ajan sekoittaen.
Joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria, annetaan paksuuntua hiljaksiin ja laitetaan joukkoon
1-2 dl juustoraastetta. Emmental on hyvää tähän.
Lisäksi tarvitaan muutama lasagnelevy, itsellä käytössä Myllyn Parhaan täysjyvälasagnelevyt ja kaksi palloa mozzarellaa viipaloituna.
Kesäkurpitsaviipaleista pyyhitään "pisarat päältä pois" ennen lasagnen kokoamista.
Sitten aletaan koota.
Lasagnevuoka voidellaan ja pohjalle kaadetaan ensin puolet jauhelihakastikkeesta, päälle kesäkurpitsalevyjä ja puolet juustokastikkeesta. Tähän väliin laitoin lasagnelevyjä. Vielä päälle loput jauhelihakastikkeet, kesäkurpitsat, mozzarellaviipaleet ja loppu juustokastike. Päälle vielä juustoraastetta. Sitten uuniin 200C ja 30-40min uunin tehosta riippuen.
Aika hyvää vaikka itse sanonkin!
* Postaus toteutettu yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa *
Wau! Ei huono yhteistyö kumppani!
VastaaPoistaOlipa herkullinen ohje. Täytyykin kokeilla. Kiitos!
VastaaPoista