maanantai 18. toukokuuta 2015

Maailman helpoin suklaakakku

Meillä oli viikonloppuna ohjelmassa varsanäyttely kaksivuotiaan hevoseni kanssa, ja pitihän sinne jotain nopeaa ja hyvää saada leivottua evääksi. Muistin kuulleeni ja lukeneeni tosi helposta suklaakakusta, jossa kaikki vain sekoitetaan eikä tarvitse vatkata yms. Senhän minä sitten päätin nopeasti tehdä!
Kakkuun tulee:

3 munaa
3dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
200g sulatettua voita

Sulata voi, jäähdytä se. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa, ohjeessa käskettiin paistaa n. 17 minuuttia, meidän tehokkaassa uunissa meni 20 minuuttia. Kannattaa kokeilla tikulla välillä, kakun kuuluu jäädä taikinaiseksi, mutta itsellä se n. 16 minuutin kohdalla oli jopa löysä vielä.

Kun kakku on jäähtynyt, kuorruta se tällä seoksella:

50g sulatettua voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Kaikki taas tasaiseksi massaksi, kakun päälle levitys ja jääkaappiin tekeytymään. Törkeän helppo kakku, jonka kaikki osaavat tehdä, ja vieläpä todella herkullinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti