torstai 16. huhtikuuta 2015

Kolmen suklaan juustokakku

Tässäpä olikin taas varsinainen kevytkakku... tai sitten ei.
Olen jo kauan suunnitellut tällaisen valmistusta, ja kun tädit olivat tulossa kylään aamupäivällä ja vanhemman lapseni kummi illalla, mitäpä muuta kuin heistä koekaniineja tekemään!
Makea ja täyteläinen kakku, josta riitti hyvin yksi pala makean himon tyydyttämiseen! Omaan makuuni ohjeeseen riittäisi vähempikin liivatemäärä, siispä ensi kerralla jätän liivatteen tai kaksi pois ja kokeilen onnistumista.
Ohjeessa oli käytetty pohjaan Dominoja, itse heitin laatikossa olleet Dumle-keksit pohjaksi. Lisäsivät makeutta aika paljon, ja kahvipöydässä todettiinkin, että jokin hieman suolaista sisältävä keksipohja voisi toimia hyvin. Digestivet ja suolapähkinät? Ehkä... Joka tapauksessa, kokeiluun menee vielä toisenlainenkin versio myöhemmin :)

Pohjaan tuli siis n.250g Dumle-keksejä ja 75g voita. Murskaa keksit, sulata voi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Vuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla.

Täyte

8 liivatelehteä
130g tummaa suklaata
130g maitosuklaata
130g valkoista suklaata
6dl vispikermaa
0,5dl sokeria.
400g maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Sulata jokainen suklaa erikseen. Itse sulatin miedolla lämmöllä mikrossa sekoittaen välillä sulatuksen lomassa. Laita kolmasosa tuorejuustosta jokaisen suklaan joukkoon ja sekoita hyvin. Laita niin ikään kolmas osa kermavaahdosta jokaisen suklaan joukkoon ja sekoita hyvin tai pyöräytä vatkaimella tasaiseksi massaksi. Sulata liivatteet n. 3/4dl kuumaa vettä. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa jokaiseen suklaa-tuorejuusto-kermamassaan kolmasosa liivatenesteestä.
Laita pohjalle tumman suklaan täyte, siirrä vuoka 5-10min pakastimeen jähmettymään. Laita sitten päälle maitosuklaatäyte ja taas pakkaseen 5-10 minuutiksi. Päällimmäiseksi valkosuklaatäyte. Tasoita hyvin aina välillä, jotta raidoista tulee tasaiset. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Päälle raastoin hieman suklaata.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti