tiistai 7. huhtikuuta 2015

Porkkanajuustosämpylät

Tänään päätettiin vanhemman poikani kanssa leipoa sämpylöitä pienemmän ottaessa aamupäivätorkut. Hetken ohjeita selatessani ja miettiessäni päädyin tekemään "mitä kaapista löytyy"-sämpylöitä.
Ja tällaisella ohjeella lähdettiin kokeilemaan!

5dl maitoa
2tl suolaa
loraus hunajaa
2-3rkl öljyä
2 raastettua porkkanaa
2dl juustoraastetta
2pss kuivahiivaa
5dl vehnäjauhoja
5dl hiivaleipäjauhoja
1-1,5dl ruisleseitä

Voitelu sulalla voilla ja päälle juustoraastetta.

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon suola, hunaja ja öljy sekä juustoraaste(itse käytin jääkaapista parmesanraasteen jämät ja juustosekoitusta). Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja vaivaa jauhot pienissä erissä nesteeseen. Lopuksi lisää leseet ja porkkanaraaste. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kohotuksen jälkeen jaa taikina kahteen, pyörittele tangoiksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat sämpylöiksi. Itse sain annoksesta 24 sämpylää.
Kohota vielä hetki liinan alla, voitele ja laita päälle juustoraastetta. Paista 200-225c n. 12min.
Hyviä tuli ja pääsee tämä resepti uudestaankin käyttöön! Jauhoja ja leseitähän voi vaihdella muihinkin laatuihin. Ihan mistä itse tykkää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti