torstai 16. huhtikuuta 2015

New York cheesecake

New York cheesecake. Nimi jo kertoo, ettei kyseessä ole varmasti mikään kevytkakku. 
Eikä olekaan. Mutta ihanan helppo uunissa valmistettava herkku, joka pelaa yhteen loistavasti vadelmakastikkeen kanssa. Hieman kirpeä kastike tasapainottaa mukavasti makeahkoa kakkua. 
Tämä kakku on täyttä tavaraa! Kakkua tarjoiltiin syömään kutsutuille vanhemmilleni viikonloppuna, amerikkalaisvaikutteisten pulled pork-burgerien jälkiruoaksi.

Pohja

n.200g Digestivejä
125g voita

Täyte

3pkt maustamatonta tuorejuustoa
3dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
4 munaa
purkki ranskankermaa
3tl vaniljasokeria
2tl sitruunamehua


Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 asteessa noin kymmenisen minuuttia.

Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot.
Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.

Anna juustokakun jäähtyä vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Vadelmakastikkeeseen laitoin 300g vadelmia, jotka soseutin ja laitoin sekaan sokeria "maun mukaan".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti