torstai 23. huhtikuuta 2015

Täytekakkua ja juustokakkua huhtikuisen syntymäpäivän kunniaksi

Ystävän poika vietti syntymäpäiväänsä ja ystäväni kyseli, olisiko minulla mahdollisuuksia auttaa häntä parin kakun muodossa. Toiveina oli täytekakku kaakaokakkupohjalla ja jokin juustokakku.

Täytteistä täytekakkuun valikoitui hedelmätäyte ja päälliseen sain vapaat kädet. Hedelmätäytteen olen aina tehnyt vaniljakreemijauheen kanssa, nyt ensi kertaa tein liivatteilla ja kakku oli huomattavasti jämäkömpi käsitellä eikä levahtanut lainkaan.



Pohjaksi tein tumman sokerikakkupohjan ja päällisen päätin tehdä kermasta, suklaasta ja voista päällisen koristeltuna Flora Vispillä. Päällinen muodostui 150 grammasta maitosuklaata, desilitrasta kuohukermaa sekä nokareesta voita antamaan kiiltoa. Kaikki keitettiin yhteen tasaiseksi seokseksi, jäähdyteltiin hetki ja kaadettiin varovasti kakun päälle. Kakku yöksi "maustumaan" jääkaappiin ja seuraavana päivänä se sai kuorrutteet raastetusta suklaasta sekä pursotuksista.


Pursotuksiin käytin apuna Städterin tyllia, isohkoa tähtityllaa ja kaksipuolista tyllaa joista toinen puoli on sileä ja toinen sahalaitainen. Tällä saa tehtyä koripunoksen reunalle.

















Juustokakuista päädyin mansikkaherkkikseen. Mansikkaherkkis on todella hyvä isompiinkiin juhliin, tästä kakusta riitti 17 kakun syöjälle. Se on muhkea, ja siinä yhdistyy sopivasti jämäkkä ja makea valkosuklainen kerros ja päällä raikas mansikkakerros. Koristeluksi mielestäni riitti tällä kertaa rouhittu valkosuklaa. Pohjasta jätin kuivatut mansikat pois, kakku on erinomainen ilman niitäkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti